AGROPERIFÈRICS // Breu crònica de la ruta // Breve crónica de la ruta

octubre 2, 2012 § Deja un comentario

(en castellano más abajo)

[cat]
Diumenge, 30 de setembre [fira de Sant Miquel, patró dels pagesos]

Després d’un dissabte molt plujós (i ja era hora!) i molts dubtes sobre les previsions, el sol també ha vingut convidat a la ruta que hem preparat.
Ha arribat el dia de presentar el llibre AGROPERIFÈRICS sis anys després de començar el projecte i després de quatre anys treballant-hi en col·laboració, amb la Marta Dahó i el Carles Marcos i acabant la publicació conjuntament amb el Carlos Albalá, co-editor i company de Bside Books.

Pel que fa al llibre he d’agrair a molta gent el seu suport i col·laboració i no em vull deixar ningú. Aquí hi ha un llistat que vaig fer a consciència i hi deixo l’enllaç.

Avui però, vull agrair sincerament a tothom que ens ha acompanyat a la presentació-ruta agroperifèrica, tan presencialment com amb els missatges de suport i de ganes de venir. Avui hi havia familiars, amics, companys, col·legues, micromecenes, curiosos i desconeguts que després ja no ho són tant. Gràcies a tots i a totes per ser-hi!

Hem caminat per una de les zones que van ser subjecte fotogràfic per al llibre. Hem trepitjat el fang de la llera d’una riera, espais erms, hortes cedides per un ajuntament a jubilats que hi creen llocs [per les hortalises i per a ells] , hem passejat per una via de tren al costat d’altres barraques d’horta, no tan cedides i no tan oficials, on els agroperifèrics autoconstrueixen els seus paradisos provisionals.

Foto: Marta Dahó

Foto: Marta Dahó

Foto: Francisco Navamuel

Foto: Oscar Ciutat

Foto: Francisco Navamuel

Foto: Marta Dahó

Finalment ens hem parat al costat d’una «illa» viària abandonada on hi havia hagut 28 parceles d’hortolans de generacions diferents que fa dos anys van haver-ne de marxar. Però aquesta és una altra història i també tindrà el seu llibre, algun dia.

Foto: Francisco Navamuel

Foto: Oscar Ciutat

Foto: Marta Dahó

I a la tornada,… el vermut promès! amb els passejants i pagesos que no només ens han acompanyat sinó que ens han cedit l’espai. Gràcies Manuel!

Foto: Oscar Ciutat

Ha estat un gran dia! i fins i tot s’hi ha afegit un ramat de 500 ovelles que no hi volien faltar i que ens han superat en capacitat de convocatòria 🙂

Foto: Mari Luz Vidal

Foto: Marta Dahó

Foto: Oscar Ciutat

Foto: Mari Luz Vidal

Un dels momentassos de la ruta // Uno de los momentazos de la ruta

Avui presentem també el blog www.agroperiferics.com , precisament per seguir debatent sobre l’equilibri ètic i l’estètic que sempre sorgeix en aquests llocs, sobre la perifèria, l’autoconstrucció de llocs, l’imaginari i la memòria, l’apropiació i reapropiació, etc. En definitiva, volem generar un punt de trobada, reflexió i debat on poder compartir recursos i enllaços sobre temes afins al fenòmen agroperifèric.

Esteu convidats/des a participar-hi, col·laborar-hi, escriure articles, comentar i enviar enllaços.

Bona agroperifèria!

Ignasi López

Propera parada: Sandwich Mixto, a Madrid. Mercado de Antón Martín. Dia 6 d’octubre a les 12h. 🙂 Us hi esperem!

[es]

Domingo 30 de septiembre

Ha sido un día especial, después de un sábado muy lluvioso (ya era hora) el sol no ha faltado a la ruta que hemos preparado.
Ha llegado el día de presentar el libro AGROPRIFÈRICS seis años después de empezar el proyecto y después de cuatro trabajando en colaboración, con Marta Dahó y Carles Marcos y acabando la publicación conjuntamente con Carlos Albalá, co-editor y compañero de Bside Books.

Referente al libro agradezco el apoyo y colaboración de mucha gente y no quiero olvidarme de nadie. Aquí hay un listado que hice a consciencia y dejo el enlace.

Pero hoy quiero agradecer sinceramente a tod@s l@s que nos habéis acompañado durante la presentación-ruta agroperiférica, tanto presencialmente como a través de mensajes de apoyo y de ganas de venir. Hoy han venido familiares, amigos, compañeros, colegas, micromecenas, curiosos y desconocidos que luego ya no lo son tanto.

Hemos caminado por una de las zonas que fueron sujeto fotográfico para el libro. Hemos pisado barro en el curso de una «riera», espacios yermos, huertas cedidas por un ayuntamiento a jubilados que crean ahí lugares [para las hortalizas y para ellos], hemos paseado por una vía de ferrocarril al lado de otras barracas de huerta, no tan cedidas ni tan oficiales, dónde los agroperiféricos autoconstruyen sus paraísos provisionales.

Finalmente nos hemos parado delante de una «isla» viaria abandonada dónde hubo 28 parcelas de huerteros de diferentes generaciones que tuvieron que dejarlas hace dos años. Pero esa es otra historia y también tendrá su libro, algún día.

Y a la vuelta… el vermut prometido! con l@s paseantes y hortelanos que no sólo nos han acompañado sino que nos han cedido su espacio. Gracias Manuel!

Foto: Marta Dahó

Ha sido un gran día! Nos ha acompañado incluso un rebaño de 500 ovejas que no querían perdérselo y que nos han superado en convocatoria 🙂

Hoy también presentamos el blog http://www.agroperiferics.com , precisamente para seguir debatiendo sobre el equilibrio ético y estético que siempre surge de la observación de esos lugares, sobre la periferia, la autoconstrucción de lugares, el imaginario y la memoria, la apropiación… Se trata de un punto de encuentro, reflexión y debate donde poder compartir recursos y enlaces sobre temas afines al fenómeno agroperiférico.

Estáis invitad@s a participar, colaborar, escribir artículos, opiniones, enviar enlaces, …

Feliz agroperiferia!

Ignasi López

Próxima estación: Sandwich Mixto en Madrid. Mercado de Antón Martín. Día 6 de Octubre a las 12h. 🙂 Os esperamos!

Deja un comentario

¿Qué es esto?

Actualmente estás leyendo AGROPERIFÈRICS // Breu crònica de la ruta // Breve crónica de la ruta en bside books blog.

Meta